lema

lema

¡¡BIENVENIDOS!!

Este blog está creado pensando en vosotros y para vosotros. Es una puerta abierta a todo aquello que hacemos en el aula y un instrumento que os servirá de ayuda en vuestro trabajo.

Páginas

Curiositats sobre la TERMOSFERA i L'ESTRATOSFERA. No t'ho perdis!



La termosfera

Es una de les capes de l'atmosfera terrestre anomenada així per la seva elevada temperatura, causada per la ionització dels gasos (per això, també s'anomena ionosfera), Si el Sol està actiu, les temperatures en la termosfera poden arribar a 1.500°C. Quina calor!

En aquesta capa, es desintegren els meteorits a causa de les altes temperatures i es produeixen les aurores boreal.

Fes-li una ullada a aquest vídeo i al·lucina amb les aurores boreals que es poden veure en Islàndia. 




L'estratosfera

L'estratosfera és la capa de l'atmosfera situada damunt de la troposfera i que s'estén entre 11 km i 50 km de la superfície terrestre. A la part baixa de l'estratosfera la temperatura és relativament estable i hi ha poca humanitat.

L'estratosfera és una regió on es produïxen diferents processos radioactius, dinàmics, químics i físics. La barreja horitzontal dels components gasosos es produeix molt més ràpidament que la barreja vertical.

I sabies què...

El 14 d'octubre de 2012, el paracaigudista austríac Felix Baumgartner va enlairar per ascender fins a l'altura de 36.600 metres per a saltar des de més de 39 km d'altura i va arribar a viatjar a una velocitat de 1.166 km/h. Va estar en caiguda lliure 4 minuts i 19 segons. 

D'aquesta manera va ser el primer home que sense ajuda de cap motor va conseguir superar la velocitat del so.😯